BEVÆGELSESFAG

PÅ MELLERUP EFTERSKOLE TILBYDER VI EN LANG RÆKKE FORSKELLIGE BEVÆGELSESFAG: MODERNE DANS, BALLET, GYM-BALL, KOREOGRAFI, SPRING, VOLLEY, FODBOLD, LØB, YOGA…..

MODERNE DANS

Moderne dans er en blanding af teknik, træning og koreografi. Faget er for dig, som gerne vil lære at danse moderne. Moderne dans er en kunstnerisk dansegenre, som er meget fysisk, udfordrende, anderledes og udtryksfuld. Kort fortalt minder moderne dans om en blanding af ballet, gymnastik og til tider breakdance – dog med sit helt eget touch og flow.

I moderne dans laver vi fede koreografier, som vi optræder med til skolens forskellige arrangementer.

STREET

Street er et fag, hvor der danses igennem, og hvor du også kommer på banen rent koreografisk. Dvs. at du og de andre elever på holdet selv bidrager med trin og laver koreografier til hinanden.

Genren giver sig selv, det er street og hiphop samt andre kommercielle stilformer indenfor dans. Vi bestemmer, hvad der skal blandes og optræder med det til diverse arrangementer, såsom caféaftener.

Det er for alle, drenge og piger, og det betyder intet, om du er ny eller garvet danser.

BALLET FOR BEGYNDERE

I faget ballet lærer vi basis ballet ved barren og ude på gulvet. Det er her, vi får fat i udaf-rotationen, også kaldet turn out, og får trænet ben og fødder. Du vil lære de mest elementære grundprincipper og teknikker samt møde de sproglige betegnelser, som bliver brugt i ballet og kommer fra det franske.

Ballet er ligesom “at lære at kravle, før du kan gå” indenfor dans. Det er både styrke og smidighed, balance og koordination, der bliver bedre, og så får du den fineste holdning. Det at bevæge sig yndefuldt og samtidig være stærk og udholdende, er bla. det du vil lære fra balletten. Derudover er det kilden til høje ben, spark, pirouetter og store spring.

Til de af jer, som har haft eller vælger moderne dans, vil det gå hånd i hånd og give mening.

KONTAKTIMPROVISATION

I kontaktimprovisation lærer du at improvisere og skabe fysisk kontakt igennem dans og kreativ bevægelse. Dette gøres bla. ved løft, brug af hinandens vægt og et åbent sind til at udforske nye måder kroppen kan bevæge sig på med hinanden.

Vi kommer hinanden ved og finder tilliden. Det er frisindet dans, hvor vi på individuelle måder vil udtrykke os på flere niveauer. Det er kunstnerisk udfordrende og sjovt.

Udfra vores impro-sessions, vil vi i fælleskab beslutte, hvad og om vi vil optræde til caféaftener og andre arrangementer.

Først og fremmest er kontaktimprovisation til for at udforske og lege med nye bevægelser i samspil med musikken.

POWER PILATES

Power pilates er et fag, hvor der styrketrænes med egen vægt. Det er en træningsform, som styrker din holdning – især mave og ryg. Træningen vil typisk foregå på en måtte, og du vil blive guidet igennem mange, forskellige styrkeøvelser, som er inspireret fra pilates og andre former for styrketræning. Pilates styrker de dybe muskelgrupper såvel som de ydre, og det er en let tilgængelig træningsform.

Power pilates kan anbefales, hvis du vil forebygge skader, vil have en flad mave, en stærk ryg og i det hele taget passe godt på din krop.

STRÆK UD

Stræk ud er for dig, som ønsker en smidig og sund krop. I dette fag er fokus at strække musklerne, som er spændte, trætte og ømme. Det vil typisk være ryg, baller, arme og ben inspireret fra yoga. Fokusering på vejrtrækning, balance, rolige momenter, koncentration og afslapning.

Vi vil indimellem bruge en partner til at komme dybere i vores stræk.

 

YOGA

Yoga består af fysiske øvelser, som styrker de svage og inderste muskelgrupper. Du lærer og arbejder med teknikker til at kontrollere åndedrættet samt at træne smidighed og styrke din kropsholdning.

Efter en yogatime vil du føle dig afslappet, styrket og have ny, god energi. Alle kan være med.

MINDFULNES OG MEDITATION

På dette valghold vil du blive introduceret til grundprincipperne i mindfulness, enkle meditationer og øvelser.

  • Vi udforsker sammenhængen mellem tanker, følelser, handlinger og kropsfornemmelser – den kognitive diamant.
  • Vi prøver at meditere liggende, siddende og dansende
  • Vi laver enkle yogaøvelser som “De fem tibetanere”, Solhilsen” og “Vasen”
  • Vi tegner, laver øvelser og snakker i mindre grupper.

KROP & SJÆL

Krop og sjæl handler om ro, afslapning og fordybelse. Faget er en kombination af meditation, udstrækning og massage i hyggelige omgivelser.

Ved hjælp af disse metoder vil vi for en stund skabe ro i ”krop og sjæl”.

BEVÆGELSESFAG VÆLGES FOR ET HALVT ÅR – OG DU ER SELV MED TIL AT PÅVIRKE INDHOLDET.

BRUG BOLDEN

Brug bolden er et fag, hvor vi skal spille bold på nye og overraskende måder. Vi finder på nye regler og omformer kendte spil til alternative versioner.

Derudover spiller vi velkendte klassikere som eksempelvis hockey, høvdingebold og basket.

Desuden vil der være grundlæggende boldspilsøvelser samt lidt teori, som vi bruger i forståelsen af boldspillene.

FODBOLD

Vi spiller fodbold med god energi og godt humør. Opvarmning og tekniktræning efterfulgt af fodbold. I udesæsonen spiller vi på SMIFFs baner, 700 m fra skolen. I den kolde tid, med hård frost på banerne, spiller vi i den lille sal, hvor vi bl.a. laver småholdsturneringer.

Vi spiller kampe mod et par andre efterskoler. Holdet er for både piger og drenge. Vi spiller i fodboldstøvler.

VOLLEY

Volley tager udgangspunkt i din lyst og kendskab til volley.

Mange af jer har nok i folkeskolen oplevet, at så længe VI har bolden har VI et problem. Det skal gerne ændres til, at så længe VI har bolden har DE ANDRE et problem. Dette opnår vi gennem en række lege og spilsituationer, der både skaber bevægelse og forståelse for spillet, men også giver glæden ved at blive bedre sammen med andre.

Naturligvis vil vi så tidligt som muligt i forløbet fokusere på det færdige spil.

SPRING

Spring er for alle uanset hvor meget, man kan i forvejen. Målet er, at du udvikler dig fra dit nuværende niveau. Vi starter hver træning med grundlæggende, motoriske øvelser og bygger videre herfra.Vi springer både forlæns og baglæns på teamtracken – og forlæns i minitrampolinen.

Vi arbejder med motoriske behændigheder, akrobatik og kreative øvelser, som vi inddrager i skolens bevægelsesopvisning. Det er ikke et krav, at du skal springe til opvisningen, men faget leder frem til det springkoncept, som skal bruges i opvisningen.

STYRKE OG TONS

Styrke og Tons er for dem der er friske på at udfordre sine fysiske grænser?

I styrke og Tons handler det om at blive fysisk ”blæst igennem”.

Glem alt om at ”flytte gammelt jern”. Udgangspunktet er at kunne tumle sin egen krop og samtidigt give et kendskab til hvorfor kroppen reagerer, som den gør i de forskellige træningssituationer