KREATIVE VALGFAG

På Mellerup Efterskole tilbyder vi forskellige kreative valgfag: billedkunst, krea, keramik, lydteknik, sangskriverværksted, foto og video…..

KREA

Krea er faget for dig, som har en kunstnerspire i maven, og som elsker hygge på en onsdag eller torsdag eftermiddag.

I nogle af timerne vil du få en bunden opgave, der udfordrer dig, dine evner og din kreative tilgang, mens der er frit spil i andre timer. Der er rig mulighed for at søsætte større projekter, hvor du kan være med til at sætte dit personlige, æstetiske fingeraftryk på skolen.

Dine egne ideer og forventninger tages med i udformningen af den enkelte time, og således er du selv med til at sætte rammerne for din kreative udfoldelse.

BILLEDKUNST

Kunstholdet er for dig som har lyst til, og mærker glæde ved, at udtrykke dig i tegning, maleri og skulptur. Du behøver ikke kunne en masse i forvejen, da dette er hold hvor vi øver os, eksperimenterer og undersøger både materialer og teknikker.

Vi vil tegne en hel masse bl.a. med kul, kridt, blyant, pen, sovsekulør, flydende tush etc.Du vil få mulighed for at tegne/male både små og store billeder. Vi vil lege med inspirerende tegneteknikker, hvor du kan søge og finde din egen personlige streg & udtryk.

Du vil møde mange bundne opgaver, hvori du kan udtrykke dig frit, lære nyt og opdage alt det du ikke vidste du kunne. Vi vil tegne ud fra både virkelighed og fantasi og også forbinde tegningen med vandfarver og maleri. F.eks. vil du lære at blande din egen æg-tempera, som er en smuk og særligt lysende vandfarve. Vi dykker også ind i maleriet med akrylfarver på træplader og lærred.

I det 3-dimensionelle udtryk vil vi arbejde med lerskulpturer. Diskutere grimhed & skønhed. Undersøge hvordan følesansen er vigtig i det at skabe form.

Igennem hele forløbet vil du møde inspiration og næring fra kunsthistorien og blive vejledt individuelt i din proces.

Når du går på kunstholdet får du også mulighed for at benytte skolens krea-værksted i din fritid.

MUSIKVIDEO

På dette valghold skal vi arbejde med at producere film med et indhold, der egner sig godt til produktion af musikvideoer og/eller dansevideoer.

Det er selvfølgelig en fordel, at du selv er en del af et band og/eller et dansehold, men ikke et krav.

En musikvideo er næsten det samme som en reklamefilm, blot varer den 3-5 minutter, så der er god mulighed for hurtige klipninger, effekter, skiftende scenarier og bling bling.

Der er fokus på billig produktion med håndholdte mobiltelefoner og Gopro kamera. Vi vil forsøge at finde alternative måder at udvikle fede ting uden store budgetter.

På valgholdet vil vi berøre emner som:

  • Ide- og konceptudvikling
  • Optageteknikker
  • Kameravinkler
  • Lyssætning
  • Redigering
  • Youtube

SANGSKRIVERVÆRKSTED

Sangskriverværkstedet er et sted, hvor du kan prøve kræfter med at skrive sange.

Der er både plads til nybegyndere i sangskrivning og de, der har komponeret i længere tid.

Du vil komme til at arbejde med at skrive sange individuelt samt at co-write for både at kunne finde din egen stil, men også at lade dig inspirere af de andre på holdet.

Alle på holdet performer for hinanden i løbet af hver lektion. Her lytter man til hinandens sange og giver hinanden konstruktiv feedback.

Sangskriverværkstedet er et forum, hvor kreativitet, det personlige udtryk og en stor lyst til selv at skabe musik, er det centrale.

LYDTEKNIK

I teori og praksis udforsker vi lydteknikerens opgaver og redskaber både live og i studiet.

Du vil få kørekort til skolens lydstudie, og som en del af lydholdet medvirker du ved opstilling, afvikling og nedpakning i forbindelse med koncerter, turnéer mm.