SMAG OG KVALITET

• Vi tilbereder mest muligt fra bunden
  • Vi anvender meget frisk frugt og grønt
  • Vi bager det meste af vores brød selv
  • Vi sparer på fedtet og bruger oliven- og rapsolie
  • Vi serverer varm mad til middag og kold mad til aften
  • Vi bruger årstidens råvarer og friske krydderurter
  • Vi serverer fisk til middag ca. 1 gang om ugen
  • Det er muligt at spise efter de 8 kostråd
  • Vi serverer festmiddage til fest og følger årets højtider.

Køkkenet anvender enkelte økologiske produkter. Filosofien i køkkenet er, at maden skal være sund, velsmagende og indbydende at se på. Der eksperimenteres med nye sammensætninger af smagsnuancer, så det bliver en oplevelse at spise hver dag.

MÅLTIDER

Vores mål er hver dag at servere en sund og varieret kost af god kvalitet, samt at øge elevernes bevidsthed om sund mad og at være med til at grundlægge sunde kostvaner.

Vi bestræber os på at lave alle måltider fra bunden, med friske råvarer og at begrænse brugen af hel- og halvfabrikata. Vi bruger næsten udelukkende frisk frugt og grønt. Menuen er varieret – både med traditionelle retter og mad fra andre lande.

Der er tre hovedmåltider om dagen på Mellerup Efterskole, samt tre mindre forfriskninger. Middagsmaden er varm og aftensmaden kold med lune retter.

Hovedmåltiderne tilberedes af elever og medarbejdere i skolens velfungerende køkken. Eleverne har stor indflydelse på, hvilke retter der serveres.

Vi laver gerne spændende vegetarkost. Det skal bare aftales med køkkenet. Der er også mulighed for diætkost i rimeligt omfang, hvis du f.eks har sukkersyge eller allergi. Lav en aftale med køkkenet før skoleårets start – gerne lægeligt begrundet.

Eleverne sidder i bordhold, som bliver ændret ca. fire gange om året. Alle elever er medansvarlige for at holde spisesalen ren, samt at rydde op og tørre af.

Filosofien i køkkenet er , at maden skal være sund, velsmagende og indbydende at se på.

Køkkenet er underlagt fødevaremyndighedernes kontrol og har en elite smiley.

Klik på vores smiley og find den seneste kontrolrapport