SAMMENSPIL

Sammenspil på Mellerup Efterskole er et helårligt valgfag, hvor alle, der har lyst til at spille musik sammen med andre, kan deltage. Her er plads til både nybegynderen og den meget rutinerede! I starten af skoleåret kommer alle, som vælger sammenspil til en individuel samtale, så vi kan sammensætte så velfungerende hold som muligt.

I sammenspilstimerne arbejder vi med forskellige genrer, og du får mulighed for at udvikle dine musikalske færdigheder på mange områder. Sammenspilsholdene fungerer som selvstændige orkestre/bands, og som elev har du en høj grad af medindflydelse på, hvad vi spiller.

Hvert sammenspilshold indspiller et nummer i skolens lydstudie til skolens års-CD.

I løbet af året bliver der afholdt en række koncerter, hvor sammenspilsholdene viser noget af det, de har arbejdet med. Både store koncerter med professionelt lyd- og lysanlæg og små koncerter “på baggear”.

Hvis et sammenspilshold skal fungere, kræver det, at alle lægger en masse, lyst, energi, engagement og ansvarlighed i det, så det forventer vi naturligvis, at du gør.

Vi glæder os til at se og især høre dig!

SANGERWORKSHOP

Her kan du træne din stemme og få mere tjek på forskellige sangteknikker. Hvad er twang, overdrive, belting? Hvordan kan jeg få mere power på stemmen? Hvad gør jeg for at komme op på de høje toner med en fed klang? Hvordan kan jeg undgå, at der hele tiden er luft på stemmen? Hvordan får jeg luft nok til at holde en lang tone uden at stemmen knækker? Alle disse spørgsmål og flere til vil vi komme omkring.

Vi arbejder med vejrtrækning, støtte, klang, stemmekompression mm. Det gør vi gennem forskellige tekniske øvelser og sange i forskellige genrer, hvor du synger i gruppen eller solistisk og får råd og vejledning.

Desuden kan der blive mulighed for at lege med frasering, personligt udtryk, improvisation og circlesong.

SANGSKRIVERVÆRKSTED

Sangskriverværkstedet er et sted, hvor man kan prøve kræfter med at skrive sange. Der er både plads til nybegyndere i sangskrivning, såvel som dem der har komponeret i længere tid. Du vil komme til at arbejde med at skrive sange individuelt samt at co-write for både at kun finde din egen stil, men også at lade dig inspirere af de andre på holdet.

Alle på holdet performer for hinanden i løbet af hver lektion. Her lytter man til hinandens sange og giver hinanden konstruktiv feedback. Her er et forum, hvor kreativitet, det personlige udtryk og en stor lyst til selv at skabe musik, er det centrale.

Dette hold bliver først oprettet efter jul.