Aarhus Jazz Orchestra gæster Mellerup Efterskole

Aarhus Jazz Orchestra Plays Mingus feat. Seamus Blake & Boris Kozlov

Charles Mingus Jr., den legendariske amerikansk jazzbassist og orkesterleder, er nævnt som en af de vigtigste jazzkomponister i historien. Nu kan hans musik opleves med et af Europas førende big bands Aarhus Jazz Orchestra og solisterne Boris Kozlov på bas og Seamus Blake på tenorsaxofon. Begge musikere er i det New York baserede ”Mingus Big Band” ledet af Charles Mingus’ enke Sue Mingus.

Charles Mingus’ kompositioner rummer varmen og den sjælefulde fornemmelsen kendt fra hardbop, og trækker kraftigt på sort gospelmusik og blues. Mingus har engang citeret Duke Ellington og kirken som hans to absolut vigtigste på virkninger.

Mingus gik ind for kollektiv improvisation, svarende til de gamle New Orleans jazz parader, med særlig vægt på det enkelte bandmedlems interageren med gruppen som helhed. Han kiggede ikke kun på de tekniske færdigheder hos de tilgængelige musikere, men i høj grad også deres personligheder. Mange musikere har passeret igennem Mingus’ orkestre, og har senere forsat deres virke,
med imponerende karrierer. Mingus rekrutterede talentfulde og nogle gange lidt kendte kunstnere, og samlede på den måde utraditionelle instrumentale konfigurationer, hvilket var med til at give et unikt, nærværende og for publikum vedkommende udtryk.

Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas førende bigbands med mere end 100 årlige koncerter i ind- og udland. Orkestret er sammensat af nogle af de allerbedste danske jazzmusikere, hvoraf flere er solister i international klasse. Aarhus Jazz Orchestra har arbejdet sammen med nogle af vor tids største jazzikoner heriblandt den grammyvindende Kurt Elling, guitarikonet John Scofield, mesterdirigent og komponist Geir Lysne og mange flere, og har derudover en række anmelder-roste og prisvindende udgivelser bag sig. Aarhus Jazz Orchestra er det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Koncerten er i Store Sal: Torsdag d. 16. marts kl. 10.00 for skolens elever og skolekreds. Arrangementet er ikke offentligt.